آخرین خبرها
خانه / آشپزی سنتی و غذای محلی

آشپزی سنتی و غذای محلی

طرز تهیه پوكورا

pakoore_recepi

دوستان عزیز، درخواص آرد نخود ، آنچه بسیار قابل توجه است، محتوای  پتاسیم بالای  آن است. هر100 گرم آن 800 میلی  گرم پتاسیم دارد. حتماً می  دانید هر چه پتاسیم غذا نسبت به سدیم آن بیشتر باشد، در كاهش فشار خون مؤثر است مواد لازم 200 گرم آرد نخود خام 1 فنجان تره خرد كرده 1 استكان كوچك آب ولرم ... ادامه مطلب »

باقلا قاتق

dscn6784_0

این غذا ، یكی از غذاهای محلی ، مخصوص نواحی شمال ایران است . بهتر است غیر از غذاهای روزمره و عادی در برنامه های غذایی امان ، با طرز پخت غذاهای محلی نواحی دیگر نیز آشنا شویم  . مواد لازم 250 گرم لوبیای مخصوص باقلاقاتق 200 گرم كره یك بوته سیر 4-3 عدد تخم مرغ 2/1 فنجان یا  شوید ... ادامه مطلب »

خوشمزه ترین غذاهای دنیا در رتبه بندی کدامند

dsfr_53_1469157811

  در این نظرسنجی 78 درصد شرکت کنندگان از انگلستان گفتند که قیمت غذا برایشان مهم است. در سوال دیگری 53 درصد شرکت کنندگان انگلیس گفته اند که نگران این موضوع هستند که آیا غذایی که می خورند سالم است یا نه.     پر طرفدار ترین غذا در دنیا بر اساس یک نظرسنجی، پاستا است که در انواع و ... ادامه مطلب »

اسم همه غذاهای سنتی مازندران

  غذای دیگر مازندرانی که مشتاقان بسیاری بین طرفداران بادمجان دارد، ناز خاتون است. مواد اولیه مورد نیاز برای این غذا گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنای خشک، گلپر و رب انار یا آب انار و البته بادمجان است.       بر اساس آمار و ارقام، مازندران سال گذشته مقصد بیشترین تعداد گردشگران داخلی بود. طبیعت بی نظیر ... ادامه مطلب »

یزد چه غذاهای سنتی خوشمزه ای دارد

dsfr_53_1472797015

اگر از یزدی ها بپرسید غذای سنتی و خاص یزد کدام است، فورا می گویند: شولی! شولی بر دو نوع است: شولی ساده که در فصل زمستان بیشتر پخته می شود و در آن ماش پخته، اسفناج، چغندر، شوید و گاه شلغم و کدو زرد می ریزند.   یزد غذاهای سنتی جالبی دارد که شاید در دیگر استان های مرکزی ... ادامه مطلب »

طرز تهیه آکارا غذای خیلی خوشمزه مردم آفریقا

635442334492936700

     گفته می‌شود آفریقایی‌ها بیش از هر چیز به خوردن غذاهای کربوهیدرات‌دار علاقه دارند. غذای آکارا هم از این دسته بوده که غذایی فوق‎العاده ساده است. شما ابتدا باید لوبیای چشم بلبلی را در آب گرم خیس کنید پیدا کردن رستوران آفریقایی در ایران کار چندان ساده‌ای نیست، می‌گویند تنها یک رستوران آفریقایی حرفه‌ای در شیراز وجود دارد. رستوران ... ادامه مطلب »

طرز تهیه کوفته تبریزی ( آشپزی محلی )

1

لپه را پخته و چرخ می کنیم- یکی از پیاز ها را رنده کرده و با گوشت چرخ کرده مخلوط و لپه چرخ شده و برنج را که قبلن پختیم و یک عدد تخم مرغ و نمک و زردچوبه و وفلفل را به آن اضافه می کنیم   یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع ... ادامه مطلب »

طرز تهیه پیچاق قیمه ( ارومیه )

1

ابتدا پیاز رو خلال می کنیم و با کمی روغن تفت می دهمیم وقتی پیاز زنگ گرفت یا به اصطلاح اشپز ها شیرین شد گوشت رو یه اون اضافه می کنیم بهتر کمی حرارت رو بالا ببریم تا گوشت به اب نی افته   خورش بادام اردبیلی یا پیچاق قیمه یکی از چندین غذای سنتی و محلی اردبیلی‌هاست. مواد لازم ... ادامه مطلب »

طرز تهیه دویماج محلی

2

  نان ها را درون کاسه ای بزرگ به اندازه کورن فلکس ( یا ریز تر ) کاملا” خرد کنید و کم کم آب ( یا دوغ ) را کم کم به آن اضافه کرده و هم بزنید . خرده های نان نباید مثل ترید آبگوشت له شوند   آشنایی  با غذاهای محلی آذربایجان شرقی دویماج از غذاهای سنتی آدربایجان ... ادامه مطلب »

طرز تهیه یارما شورباسی ( ارومیه )

1

  بلغور رو نیم ساعت قبل خیس کنین. سیب زمینی و فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنین و بذارین کنار تا بعد. (سیب زمینی زود سیاه میشه ها..توی یه کاسه آب بذارین)   یکی از آشهای بسیار خوشمزه که در سفر به ارومیه و آذربایجان غربی حتما باید از آن خورد آش بلغور یا به زبان آذری یارماشورباسه است ... ادامه مطلب »

طرز تهیه خورش محلی ارومیه

1

اگه مثل من لوبیا چیتی پخته دارین که هیچ … اگه نه، شب قبل لوبیا رو خیس کنین و چند بار آبش رو عوض کنین و بذارین بپزه پیاز رو با سینه مرغ که مکعبی خرد کرده بودم همراه با نمک و فلفل و زرچوبه تفت دادم   ارومیه هم مانند همه شهرهای ایران غذاهای سنتی خاص خودشو داره که ... ادامه مطلب »

طرز تهیه گیزاتما ( ارومیه )

1

تمام موادمون رو پوست میگیریم وخرد میکنیم و مواد رو تو روغن داغ سرخ میکنیم و بعد سس رو درست میکنیم به این ترتیب که گوجه ها مونو رنده میکنیم و بعد روغن تو ماهی تابه میریزیم مواد لازم : بادمجان ۲ عدد کدو ۲ عدد سیب زمینی متوسط ۳ عدد سیر ۳ حبه گوجه فرنگ ی ۲- ۳ عدد ... ادامه مطلب »

طرز تهیه شورجه ارومیه

1

  بعد از چند لحظه هم زدن آن را از روی حرارت کنار گذاشته و در آخر نمک و فلفل آن را اندازه کرده نشاسته ذرت را با 4 تا 5 قاشق سوپخوری آب سرد مخلوط کرده و روی غذا بدهید .   این خوراک یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ارومیه ست که هم بعنوان پیش غذا میتونین سروش ... ادامه مطلب »

طرز تهیه آش کلم ارومیه ( یرتخلی )

1

  تو ارومیه سماق نساییده را چند لحظه تو آب جوش میجوشونند و صاف میکنند و آبشو به عنوان چاشنی اضافه میکنند ، اگه به سماق دسترسی نداشتید آبغوره اضافه کنید کمی هم بزنید و صبر کنید مزه اون به خورد غذا بره   ییرتیخلی غذای زمستونی ارومیه هست ، من همینطوری به کلم پاره ترجمه اش کردم !! ترجمه ... ادامه مطلب »

طرز تهیه باسلق ارومیه (سوجوق)

1

  پودر نارگیل را روی سینی پخش کرده و مواد را روی انها ریخته و 2 باره روی مواد پودر اضافه کرده و آن را ورز میدهیم تا از چسبندگی آن کاسته شود.   ارومیه و آذربایجان غربی هم مانند دیگر استانها غذا و شیرینی مخصوص به خود دارد و چه خوب است در سفر به هر استانی با غذاهاو ... ادامه مطلب »

طرز تهیه دسر سنتی باستخ

1

همانطور که می دانید قوت نشاسته با نشاسته فرق میکنه . اگه بار اولتونه درست میکنید سعی کنید تا پیمانه تونو کوچک انتخاب کنید تا قلق کار دستتون بیاد .     ارومیه و آذربایجان غربی هم مانند دیگر استانها غذا و شیرینی مخصوص به خود دارد و چه خوب است در سفر به هر استانی با غذاهاو شیرینیهای سنتی ... ادامه مطلب »

بریانی (بریونی) محلی

1

سطح روی بریانی را با خلال بادام اغشته به زعفران تزیین می کنیم. اين غذا را با سبزی تازه و دوغ ميل می‌كنند. این غذا بسیار لذیذ است   غذاهای محلی و سنتی از مهم ترین جاذبه های اجتماعی به شمار می روند. تقريبا همه انواع خوراک ها در اين استان تهيه و طبخ می شود ولی برخی از آن ... ادامه مطلب »

حليم بادمجان اصفهان

1

اين غذا خيلي خوشمزه هستش مخصوصا وقتي سرد ميشه خيلي دوست دارم.يادمه وقتي بعنوان تغذيه ميبردم مدرسه چه مزه اي ميداد يا وقتي از ظهر اضافه ميومد و عصر كه ميشد ميخورديم.   برنح 1 پيمانه -گوشت نيم كيلو -بادنجان 5/1 كيلو -پياز داغ و نعناع داغ به ميزان لازم -كشك نيم كيلو -نمك و فلفل به ميزان دلخواه برنج ... ادامه مطلب »

خورش ماست محلی

1

  این دسر با مغزهایی مانند خلال پسته و بادام و البته زرشک سرخ شده سرو می شود که بهتر است از مخلوط مغزها استفاده شود. به این ترتیب مواد مغذی متنوع تری به بدن مصرف کننده خواهد رسید. اگر برای ضیافتی بزرگ مانند جشن عروسی، میهمان اصفهانی ها باشید، میان انواع دسرهایی که سرو می شود، خورش ماست یکی ... ادامه مطلب »

طرز تهیه کله جوش اصفهان

1

کشک را که با حدود يک ليوان آب رقيق کرده ايم به مواد سرخ شده اضافه مي کنيم و هم مي زنيم تا جوش آمده و يکي دو قل بزند تا به غلظت مناسب برسد.نمک و فلفل و گردو را اضافه کرده. و در کاسه مي کشيم   اين خوراک که به ايلات قشقايي و منطقه اصفهان منسوب است بسيا ... ادامه مطلب »