آخرین خبرها
خانه / ایرانگردی / معرفی سوغات مازندران / سوغاتی استان مازندران چیست ؟

معرفی سوغات مازندران / سوغاتی استان مازندران چیست ؟

ae0045e4-803e-430a-9ae4-bbb40a8f3ac4

 

  • نان ییلاقی یا نان کوهی یکی از شرینی‌های سنتی آمل است. این شیرینی مزه‌ای مانند شیرمال دارد. اگر به دنبال آن هستید که در ماه مبارک رمضان بر سر سفره‌ی افطارتان شیرینی خوشمزه‌ای قرار بدهید، نان ییلاقی بهترین گزینه است.

 

استان مازندران به مانند دیگر استان‌های کشور پهناور ایران، شیرینی‌‌های سنتی خوشمزه و صنایع دستی بسیار زیبایی دارد. گردشگرانی که به این استان سرسبز سفر می‌کنند، قطعا از این محصولات برای خود و اقوامشان سوغاتی می‌برند.

شیرینی‌های سنتی استان مازندران

آغوزنون، آب دندون، پشت زیک، کماج، رشته به رشته، قماق و برنجک، شیرینی‌های خوش‌طعم و لذیذ استان مازندران هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

پشت زیک

یکی از شیرینی‌های سنتی استان مازندان، پشت زیک است. این خوراکی لذیذ و خوش عطر به سوهان کنجدی  شهرت دارد و اسم آن برگرفته از پرنده‌ای به اسم زیک است.

a9d0c715-5103-4c9b-a3c6-75c7aac4223b

 

 

در طبخ این شیرینی از کنجد، شکر، گردو، عسل، کره، هل و زعفران استفاده می‌شود. خوردن شیرینی زیک به همراه چای داغ در زمستان بسیار دلچسب است.

آغوزنون

از دیگر شیرینی‌های سنتی و خوش‌طعم استان سرسبز مازندران می‌توان به آغوزنون اشاره کرد که در جشن‌ها و مراسمات استفاده می‌شود. زنان خانه‌دار مازندرانی هر ساله برای جشن شب یلدا، شیرینی آغوزنون را طبخ می‌کنند و کنار خانواده به همراه دیگر تنقلات، میل می‌کنند.

آغوزنون در استان مازندران به دو صورت طبخ می شود که یک نوع آن کنجی یا آغوزنون نام دارد و دیگری به شکل خام است که به پیس گنده معروف است. این شیرینی خوشمزه سرشار از مواد معدنی و مغذی(فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین D) است و در ترکیبات آن کنجد و گردو بکار می‌برند.

افرادی که به این استان سفر می‌کنند از این شیرینی برای دوستان و اقوامشان به عنوان سوغات خریداری می‌کنند.

رشته به رشته

رشته به رشته نوعی دیگر از  شیرینی‌های سنتی و پرطرفدار استان مازندران است که طعمی فوق‌العاده دارد.  بانوان هنرمند مازندرانی این شرینی را از ترکیب موادی چون گردو، رشته (تهیه شده از آرد برنج) خاک قند، هل و روغن درست می‌کنند.

590ce123-f892-4f33-8d87-b30006348b09

 

 

قماق

قمام از دیگر شیرینی‌های سنتی و معروف استان مازندران است و جالب است بدانید که در پخت آن از شکر استفاده نمی‌شود.

موادی چون شنبلیله، آرد گندم، کره، تخم مرغ، جعفری، شوید، گردو و پیاز در پخت و پز شیرینی قماق بکار می‌رود. این شیرینی خوش‌طعم سوغاتی بینظیری برای گردشگران به حساب می‌آید.

 

برنجک

برنجک از دیگر شیرینی‌های سنتی و معروف استان مازندران به حساب می‌آید که با برنج درست می‌شود. در استان مازندران از این شیرینی در مجالس و مهمانی‌ها استفاده می‌کنند.

dadab9ec-d68d-43c7-8b5d-37ec7caf091e

 

 

در تهیه شیرینی برنجک از برنج، آب، شکر (در بعضی موارد از عسل به جای شکر استفاده می‌کنند)، آبلیمو و روغن استفاده می‌شود.

کماج مازندرانی

b8c31c82-91bb-46d0-aef9-4822025b5d0b

 

 

نان کماج یکی دیگر از شیرینی‌های معروف استان مازندران  است که در استان همدان هم به شکل دیگری طبخ می‌شود. تخم مرغ، شکر، آرد برنج، زعفران، شیر، وانیل، زردچوبه  وگلاب مواد لازمی است که در پخت نان کماج  بکار می‌رود. این شیرینی بی‌نظیر اگر به همراه چای سرو شود، روح آدمی را جلا می‌بخشد. توصیه  می‌شود اگر به مازندران سفر کردید شیرینی را تهیه کرده و به اقوام و دوستانتان سوغات بدهید.

نان ییلاقی

نان ییلاقی یا نان کوهی یکی از شرینی‌های سنتی آمل است. این شیرینی مزه‌ای مانند شیرمال دارد. اگر به دنبال آن هستید که در ماه مبارک رمضان بر سر سفره‌ی افطارتان شیرینی خوشمزه‌ای قرار بدهید، نان ییلاقی بهترین گزینه است. این شیرینی سرشار از مواد مغذی است و حتی مادران مازندرانی این خوراکی را به فرزندانشان می‌دهند که در مدرسه هنگام زنگ تفریح نوش جان کنند.

eaf459d5-b914-451f-a874-0d702cd5a459

 

 

 

در طبخ نان کوهی از آرد، تخم مرغ، مایه خمیر، شکر، ماست یا شیر، روغن یا کره، آب و نمک استفاده می‌شود. از آنجایی که نان کوهی مغزدار است، برای تهیه مواد میانی آن از رازیانه، هل، گردو، کنجد، زرده تخم مرغ و شکر استفاده می‌کنند.

صنایع دستی استان مازندران

هنرمندان استان مازندران در صنعت گلیم بافی، سرامیک سازی، قالی بافی، ، سوزن دوزی، رنگرزی و چاپ سنتی سفالگری، چرم سازی، منبت کاری، شمد و ملحفه دوزی، حصیر بافی، عروسک سازی طراحی سنتی و نگارگری، صحافی و جلد سازی سنتی، صنایع دستی دریایی فعالیت می‌کنند. در ادامه به معرفی تعدادی ازاین صنایع دستی می‌پردازیم.

حصیر بافی

در حصیر بافی استان مازندران از نوعی حصیر به اسم کوب، انواع زیلوها را می‌بافند. صنایع حصیری، سوغاتی بی‌نظیری برای گردشگران به حساب می‌آید.

جاجیم بافی

مردم خون‌گرم و مهربان استان مازندران در صنعت زیبا و معروف جاجیم بافی مهارت بالایی دارند. این هنر در مازندران ارزش و اهمیت فراوانی دارد و وسایلی چون پشتی، زیرانداز، پتو، سجاده و… را می‌بافند.

بر روی جاجیم‌ها نقوش مختلفی طراحی می‌شود که به نام‌های آفتاب تیره، پنجه‌ای، خشتی، چهارگل و گل آفتاب‌گردان شهرت دارند.

گلیم بافی

هنرگلیم بافی جزو هنر های دستی و قدیمی استان مازندران است که از هنرهای مرسوم این شهر به حساب می‌آید.

نقش‌هایی که روی گلیم‌ها پیاده می‌کنند اکثرا به صورت هندسی است و از رنگ‌های زیبا و جذاب چون سرمه‌ای، کرم، قرمز، نارنجی و سبز استفاده می‌شود.

گلیم استان مازندران در نوع خود بی‌نظیر است و طرفداران بسیاری هم دارد.

سفالگری

صنعت سفالگری در استان مازندران به وفور دیده می‌شود. وجود خاک رس بسیار زیاد در این شهر باعث شده است که برخی از مردم به صنعت سفالگری روی بیاورند.

هنرمندان زبردست مازندرانی با علاقه و سلیقه‌ی خود، کوزه‌ها و جام‌های سفالی درست می‌کنند و افرادی که به استان مازندران سفر می کنند، محو این وسایل سفالی می‌شوند و و از آن‌ها برای خود تهیه می‌کنند.

در این مقاله سعی کردیم که اطلاعات جامعی از سوغات استان مازندران را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. نظرات و پیشنهادات خود را از ما دریغ نکنید.

درباره‌ admin

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*